Loading...
 

Redcord

Redcord therapie is een pijnvrije trainingsmethode gericht op het specifiek activeren van verzwakte spieren en het verbeteren van hun coördinatie en aansturing. Dit gebeurt door middel van het eigen lichaamsgewicht en het balancerende systeem van het lichaam.

Bij aanhoudende pijnklachten, inactiviteit of verstoorde bewegingspatronen gaat het lichaam door met compenseren. Hierbij worden grote spiergroepen overmatig gebruikt, waardoor het lichaam in een vicieuze cirkel van pijn, verhoogde spanning en inactiviteit blijft bewegen. Dit gaat ten koste van stabiliteit en comfort in het bewegen.

Redcord herstelt de steunfunctie van het lichaam. Deze steunfunctie is een voorwaarde voor normaal en aangenaam bewegen waardoor pijnklachten snel verminderen en het normale bewegingspatroon kan herstellen. Bij deze training worden de lokale spieren getraind met behulp van instabiele touwen. Deze touwen zorgen ervoor dat de globale spieren leren ontspannen en de lokale spieren worden geactiveerd. Hierdoor ontstaat een ontspannen bewegingspatroon.

Indicaties:

  • chronische pijnklachten (nek, rug, bekken en schouder vormen de grootste doelgroep)
  • houdingscorrectie
  • verstoorde bewegingspatronen
  • aanvulling van de behandeling/training
  • blessurepreventie
  • specifieke revalidatie/training/balans bij (top) sporters

Werkwijze redcord therapie: De behandeling start met het opzoeken en testen van de zwakste schakels in de bewegingsketen. Die kunnen ontstaan door een afgenomen stabiliteit, een verminderde neuromusculaire controle of spierkracht. Op basis van deze testen wordt een trainingsprogramma opgestart met gecontroleerde, pijnvrije oefeningen met de Redcord unit. De Redcord is geschikt voor elke doelgroep en omdat de behandeling pijnvrij is kan deze aangepast worden aan elk niveau.

Contacteer ons

U bent bij ons in goede handen!

Wij zorgen voor een persoonlijke aanpak
met behandeling op maat

Meer over ons team