Loading...
 

Over ons

In 2002 opgestart als kleine praktijk in de Holleweg te Nieuwmoer. Vervolgens in 2008 verhuisd naar Nieuwmoer-Dorp 5 en sinds 26 september 2022 naar onze nieuwe locatie Meester van den Eeckhautstraat 9A. Deze verhuis gaf ons ook de mogelijkheden tot enkele uitbreidingen. Mede dankzij het vertrouwen dat jullie ons dagelijks geven, zijn we opgegroeid naar een praktijk met 5 kinesitherapeuten, elk met hun eigen specialisaties.

Door de jaren heen zijn we van minder passief naar meer actief behandelen gegaan en trachten we kinesitherapie te verlenen die wetenschappelijk onderbouwd is. We zijn gaan samenwerken in een team. We zijn gemotiveerd om te blijven specialiseren, bijscholen en te investeren in nieuwe materialen en apparaten. Onze visie is om de harmonie in beweging te herstellen, ‘Kiné in Motion’.

Behandeling en zorg voor je lichaam

Kinesitherapie is de behandeling en de zorg voor je lichaam door beweging. Via beweging en manuele therapie proberen we de spieren en gewrichten te beïnvloeden zodat je deze opnieuw soepeler kan aanwenden. Verder kan er worden gefocust op een betere ademhaling, houdingscorrectie, evenwicht, stabiliteit en krachttraining, conditie, … Naast algemene kinesitherapie hebben we verschillende specialisaties in huis om steeds een behandeling te vinden op jouw maat. Zo willen we de pijn wegnemen, verminderen en op een verantwoorde manier te leren bewegen zodat je problemen in de toekomst zelf kan beperken.

De revalidatie gebeurt steeds in een samenwerkingsverband waarbij de kinesitherapeut enerzijds de behandeling opstart en anderzijds de patiënt aanleert hoe hij/zij best tot zo functioneel mogelijk bewegen komt. Vaak is het de bedoeling dat de oefeningen thuis worden verdergezet.

De laatste jaren wordt meer en meer duidelijk dat we ook ons steentje kunnen bijdragen in de preventieve zorg. Denk maar aan obesitas, preventieve gangrevalidatie, perinatale kinesitherapie, bewust worden van een goede lichaamshouding, … waarbij we door de patiënt zo actief mogelijk te houden complicaties en grotere medische kosten kunnen voorkomen.

U bent bij ons in goede handen!

Wij zorgen voor een persoonlijke aanpak
met behandeling op maat

Meer over ons team