Veerle Laurens

Afgestudeerd aan de universiteit Gent in 2010 als master in de musculoskeletale -en sportkinesitherapie.


Specialisaties:

  • Manuele therapie (2012) + manipulatieve mobilisaties in de opleiding van de osteopathie (2014-2015). 


  • Myofaciale therapie (2013). Deze therapie behandelt pijnen die hun oorzaak vinden in een verkeerd functioneren van de spieren. In deze spieren ontwikkelen zich pijnpunten, Triggerpunten genoemd, die pijnen veroorzaken met een specifieke lokalisatie en uitstralingszone. Via een goede spierdiagnose kunnen deze oorzakelijke pijnpunten opgespoord en bestreden worden met specifieke behandelingstechnieken: dryneedling, stretching, warmte, ... 


  • Red Cort (neurac 1 2014): Red Cord is een vorm van suspensietraining, dwz met instabiele koorden en eigen lichaamsgewicht. Op deze manier is het de bedoeling om inactieve spieren terug te activeren, om zo uit een overbelasting/spiercompensatie te komen. 


  • Kinecoach diabetes (2014). Kinecoach is een benaming voor de kinesitherapeut met een wel omschreven referentie die patiënten begeleidt en coacht die behoren tot een bepaalde doelgroep binnen de gezondheidszorg. obesitas bij volwassenen (2017) en reumatologie (2017).
  • Functional trainer. Met functional training zal je werken op de basis van de sportbewegingen. Dit zijn mobiliteit, kracht en vooral stabiliteit over de hele spierketting/bewegingspatroon, maar ook specifiek op één onderdeel van de beweging waar het fout loopt. Stabiliteitstraining/functionele training zorgt voor de basis van de sportspecifieke bewegingen.
  • 

Training en national classifiër van paralympische sporters (2016), voor dwarslaesie, amputaties en niet-aangeboren hersenletsels.


  • kokertechnologie gevolgd van Ottobock.