Bianca Peeters

Afgestudeerd in Antwerpen (in 2000), bachelor revalidatiewetenschappen,

gestart met privepraktijk in 2002.


Specialisaties:

  • Basistherapie Manuele lymfedrainage ad Modum Vodder (2000-2016).
    Dit is een oedeembehandeling dmv Vodderse handgrepen (zachte massagevorm) die erop gericht is het  lymfestelsel te stimuleren. Het is toepasbaar op het hele lichaam met als doel de vochtdoorstroming te stimuleren en eventuele stagnaties op te heffen, de immuniteit te verhogen, de stress te verlagen en het hormonale stelsel te optimaliseren. Een oedeembehandeling naargelang diagnose.
    De indicaties zijn: zwelling (oedeem), verstuikingen en bloeduitstortingen, spierpijn of letsels, dystrofieën, klachten aan het centraal zenuwstelsel bv. aangezichtsverlamming, stressgerelateerde klachten zoals migraine, slapeloosheid en concentratieverlies, hoofdpijn. Constipatie en darmklachten, keel-, neus- en ooraandoeningen. Huidproblemen zoals acné, littekenweefsel, chronisch eczeem of orgaanklachten.
  • Sportkinesitherapie mn sportletsels in de praktijk: (2002-2003).
  • Perinatale kinesitherapie: (2005). Pré -en postnatale kinesitherapie zowel de zorg voor als na de bevalling, bekkenbodemreëducatie zonder myofeedback.
  • Rugscholing, en stabiliteitsstraining.
  • Manuele lymfedrainage ad modum Vodder BeNevolution met zwachtelen volgens coban en lymftaping, Vodderschool Antwerpen (2016 - 2017).